Taiteestani

etusivun_tausta

Maalausteni teemana ovat rakennukset, jotka ovat todellisia tai mielikuvituksen tuotetta.

Arkkitehtuurin sijaan olen kiinnostunut tutkimaan maalauksissani rakennusten synnyttämiä mielialoja. Miten monia tunteita hylätyt rakennukset meissä herättävätkään. Mitä salaisuuksia nuo rakennukset ovat pitäneet sisällään ja millaisia ihmisiä niissä on asunut. Ovatko he olleet onnellisia vai onnettomia. Missä talojen asukkaat ovat nyt ja miksi talot ovat jääneet autioiksi.

Olemassa olevan rakennuksen tutkiminen käynnistää maalausprosessin, jossa on tärkeää värin ja valon suhde.

Valmis teos voi olla muistikuva lohkeamasta tai väristä talon seinässä tai joku muu asia, joka kätkeytyy alkuperäisen konkreettisen aiheen taakse. Maalausten lopputulos voi yllättää; rakennus on vaikkapa saanut uuden muodon naisena, morsiamena kuten teoksessa Vanha tapuli, joka on saanut innoituksen Sastamalan Pyhän Marian kirkon 1792 rakennetusta kellotapulista.

Vanha tapuli, 120x90cm, akryyli 2011

Vanha tapuli, 120x90cm, akryyli 2011

Maalauksissani luonto kohtaa rakennetun. Lopputuloksena voi olla symbioosi tai luonnon lopullinen voitto olemassaolokamppailussa.

Värin ilmaisuvoimalle pohjautuvat teokset antavat myös aihetta pohtia ihmisen osuutta joko itse hylkäämäänsä, tai pakon edessä jättämäänsä ympäristöön. Luonto muokkaa kuitenkin pikkuhiljaa asutun ympäristön muodoiksi, väreiksi, varjoiksi ja valoksi.

Maalaukseni kertovat tästä prosessista ja miellän, että rakennettu maisema liittyy maisemamaalauksen traditioon.

Krista Kortelainen